Bach Bloesem Remedie

De Bloesem-therapie is één van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen, omdat ze direct op de geest inwerkt en op deze manier een harmonie en een evenwicht van de persoonlijkheid tot stand brengen. De remedies die in deze therapie gebruikt worden zijn bijna alle bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken, zonder verder de plant, boom of struik te beschadigen. De remedies zijn niet schadelijk of gewoontevormend en zijn bij elke andere therapie te gebruiken. Het zijn geen medicijnen of chemische middelen, maar ze werken meer als katalysators die ons een nieuwe weg wijzen naar onze gezondheid via een inzicht in onze eigen menselijke geest.

Zij worden niet direct voorgeschreven voor lichamelijke klachten maar voor gemoedgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Een voortdurende angst, irritatie of onzekerheid zal de levenskracht en de vitaliteit van iedere persoon aantasten. Door nu de harmonie en vrede weer in de geest te laten terugkeren kan de eenheid van geest en lichaam ook weer hersteld worden. De levenskracht kan weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand wordt hersteld. De ziekte verliest zijn greep en het lichaam kan op zijn eigen natuurlijke wijze genezing tot stand brengen.

Deze natuurgeneeswijze werd samen met 38 bloesem-remedies ontdekt door Dr.Edward Bach (1886-1936), een Engelse arts en homeopaat. De laatste zes jaar van zijn leven heeft hij al z’n tijd besteed aan het onderzoeken van de plantenwereld en het zoeken van bloesems die de levenskracht van zieken weer terug kon brengen, zodat de zieke zelf in staat zou zijn om zijn zorg, angst of irritatie te overwinnen om op deze manier weer zijn herstel te bevorderen.
Dr. Bach had een grote gevoeligheid ontwikkeld zowel van lichaam als geest.
Zodra hij zijn hand boven een bloeiende plant hield, of een bloem in de palm van zijn hand, kon hij de ‘taal’ of de ‘boodschap’ aan deze bloem ‘verstaan’ en de eigenschappen welke door de bloem versterkt werden in zichzelf waarnemen.

Vaak leed hij zelf aan een negatieve gemoedsgesteldheid, voordat hij een specifieke bloem vond. Zodra hij echter de juiste bloem gevonden had, verdween deze negatieve stemming en maakte plaats voor een inzicht hoe dit alles was ontstaan. Zijn rust en evenwicht kwamen dan weer snel terug en ook de eventuele lichamelijke klacht begon zich te herstellen.

Deze behandelingsmethode heeft een grote geneeskracht en vereist geen wetenschappelijke kennis, want de natuur is eenvoudig.
Deze geneesmethode laat zien dat het onze angst, onze bezorgdheid en andere soortgelijke gevoelens zijn, die het de ziekten mogelijk maken ons lichaam binnen te dringen.
Aks wij dus onze angsten, onze zorgen, onze hebzucht, onze voorkeur en onze afkeer opsporen en behandelen, bevrijden wij ons niet alleen van onze ziekten, maar bovendien nemen de planten die ons door de Schepper gegeven zijn, ook onze angsten en zorgen weg, waardoor wij beter en gelukkiger zijn dan voordien.


Terug naar startpagina